Quantcast
Viewing all articles
Browse latest Browse all 28

גיוס: BigPanda הישראלית מגייסת 16 מיליון דולר כדי להקל על צוות ה-IT

Image may be NSFW.
Clik here to view.
bigpanda
Image may be NSFW.
Clik here to view.
מקור: צילום מסך, BigPanda

מקור: צילום מסך, BigPanda

חברת BigPanda הישראלית, המציעה פלטפורמה אשר הופכת נתונים טכנולוגיים מבולגנים לתובנות מעשיות לעסקים, השלימה סבב גיוס נוסף בסך 16 מיליון דולר. את סבב הגיוס הנוכחי הובילה Battery Ventures לצד המשקיעים הקיימים – Sequoia Capital ו-Mayfield.

הפתרון של BigPanda מסייע לחברות ממגוון תחומים, החל מהשוק הקמעונאי לתחום הטכנולוגי ולתקשורת, להניב רווחים ולשמור על לקוחות מרוצים על ידי מזעור שיבושים בשירות ה-IT או על ידי מניעתם מלכתחילה. זאת עושה בעזרת מערכת לניהול תקלות (Incident Management) שמאפשרת לחברות לזהות בעיות אפשריות, לטפל בתקלות ולהקצות אנשי צוות לטיפול במשימות השונות.

עומס יתר

כיום השוק כולו מוצף בנתונים הקשורים להתראות IT, הן בשל ההיקף הגדל והמורכבות של מרכזי נתונים מודרניים והן בשל כך שיותר ויותר חברות נשענות אך ורק על תוכנות מתוחכמות לניהול העסק. עודף נתונים זה הפך לבעיה כואבת לצוות ה-IT וה-DevOps, שכן הם נאלצים להתעסק כל הזמן בחקר הנתונים והתקלות באופן ידני, בכדי למנוע מהבעיות לחזור ולשמור על עסקים כרגיל. BigPanda מעוניינת לפתור את ההליך הידני והמיושן באמצעות אלגוריתמים שינתחו באופן אוטומטי את כל התראות ה-IT בארגונים, אותם יהפכו לתובנות מעשיות.

הפתרון של החברה נולד מתוך הצורך של צוותי IT לענות לזרם בלתי פוסק של תקלות וקריאות, שיצרו צוואר בקבוק. תוכנות קיימות עובדות בעיקר בצורה ידנית, לא מתאימות לגדילה של הארגון ולא מקלות על העומס שמתבטא לעיתים באלפי קריאות בערוצים השונים. אם פעם היו הקריאות נעשות במערכות אחידות דוגמת HP או IBM, הרי שעתה קיימים כלים רבים ביניהם Splunk, New Relic, Nagios, Zabbix או Pingdom. כאשר מתרחשת תקלה, החיבור בין כל המערכות וכל הצוותים מבזבז זמן יקר ועלול להביא לטעויות רבות.

BigPanda הוקמה ב-2012 על ידי אסף רזניק שמשמש כמנכ"ל החברה ועל ידי אליק אייזנברג שמשמש כסגן-נשיא ל-R&D. מהקמתה גייסה החברה כ-1.5 מיליון דולר בסבב גיוס סיד, ו-7 מיליון דולר נוספים לפני כשנה בהובלת קרן Mayfield ו-Sequoia, מה שמעמיד את סך גיוסיה עד כה על 24.5 מיליון דולר. משרדיה ממוקמים בתל אביב ובקליפורניה.

״כל חברה כיום היא גם חברת תוכנה, וזמן פעולה תקין הוא קריטי. אם אתה קמעונאי ומערכת נקודת המכירה שלך (POS) למטה, העסק שלך גם כן נמצא למטה. אם אתה חברת תעופה ומערכת ההזמנות שלך לא תקינה, העסק שלך גם כן לא תקין. המטרה שלנו היא להקל על עסקים בזיהוי מהיר של אותן תקלות, ולפתור אותן כמה שיותר מהר כדי למזער את זמן ההשבתה ולמקסם את שביעות הרצון של הלקוחות״, אמר אסף רזניק, מנכ״ל BigPanda.

וידאו – BigPanda


Viewing all articles
Browse latest Browse all 28