Image may be NSFW.
Clik here to view.
לעובדים בתעשיית הסטארטאפים וההייטק יש דרישות מיוחדות ממקום העבודה שלהם. מעבר למשכורת מתגמלת, כולנו רוצים גם מקום עבודה שייתן משמעות וערך נוספים, אבל גם יאפשר לאזן בין עבודה לפנאי, ושסביבת העבודה תהיה מפרה ומעוררת השראה ושתעודד צמיחה, למידה ומקצועיות. איך מוצאים מקום כזה? בדיוק בשביל זה אנחנו כאן.
Geektime Insider שם את חברות הטכנולוגיה במרכז. בעמוד של כל חברה תוכלו להיחשף למאחורי הקלעים: להתרשם מהמשרדים, לצפות בראיונות וידאו, לקרוא על החברה, על העובדים ועל החוויות שלהם ביומיום ורק אז להחליט אם מדובר במקום שתרצו לעבוד בו.
BigPanda
פלטפורמת ה-AIOps של ביג פנדה משתמשת בבינה מלאכותית ובלמידת מכונה (Machine Learning) כדי לסייע לחברות גדולות בכל העולם לנהל את אופרציות ה-IT שלהן. Expedia, United Airlines, Cisco, Workday ועוד עשרות מובילות שוק גלובליות נעזרות בביג פנדה כדי לזהות, לנתח ולפתור בעיות IT מורכבות, לפני שהן הופכות לתקלות שירות או גורמות לקריסת מערכות.
ביג פנדה מעסיקה כיום קרוב ל-300 עובדים – כ-100 מהם במרכז הפיתוח בישראל, והשאר בארה"ב – ונמצאת בתהליך של גדילה מואצת. יחד עם זאת, אנו מקפידים לטפח ולשמר את אווירת עבודת הצוות החברית והאינטימית, שהיא סימן ההיכר שלנו. זה לא מקרי שלמרות אופן העבודה ההיברידי שאימצנו במהלך הקורונה, הרוב מעדיפים להגיע ולעבוד במשרדים בתל אביב.
הדבר הכי מיוחד בחברה שלנו, ואנחנו יודעים שזה נדוש, הוא האנשים. יש אצלנו אווירה חברית של עבודת צוות, אנשים באמת אוהבים אחד את השנייה ורוצים לעזור. דבר נוסף שמייחד אותנו הוא העובדה שלמפתחים יש המון Passion להשפיע על הטכנולוגיות של החברה – הם שותפים מלאים בקבלת ההחלטות ואנחנו מקשיבים לדעתם לאורך כל הדרך. המוצר שאנחנו מפתחים הוא בווייב של by the people, for the people. כלומר לקוחות הקצה שלנו הם מפתחים, DevOps, IT, NOC ועוד.
שעות העבודה אצלנו הן גמישות והיברידיות, ואנחנו מעדיפים לשים דגש על ההספק; אנחנו לגמרי "דוג פרנדלי" וביום רגיל אפשר למצוא לפחות חמישה כלבים מתרוצצים במשרד. יש לנו אפילו פינת כלבים עם אוכל, חטיפים ושלל צעצועים; והכי חשוב – אנחנו שמים דגש על הפיתוח האישי והמקצועי של העובדים. הקריירה של כל אחת ואחד חשובה לנו ואנו מעוניינים תמיד לפתח כל עובד שמעוניין בכך – מקצועית ואישית.
Image may be NSFW.
Clik here to view.
Grubhub
Grubhub היא אחת משלוש חברות משלוחי המזון הגדולות בארצות הברית: מעל 33 מיליון משתמשים פעילים, 750,000 הזמנות ביום ויותר מ-300 אלף מסעדות באלפי ערים ברחבי ארצות הברית. החברה נמצאת בתהליך מיזוג עם Just Eat Takeaway.com, ולאחר מכן היא תהפוך לחברת המשלוחים הגדולה בעולם מחוץ לסין.
המוצר של Grubhub מאפשר למסעדות לחסוך בעלויות כח אדם בעזרת שימוש בטכנולוגיה ולהגדיל את ההכנסות באמצעות מכירה חכמה יותר ללקוחות. כך למעשה מסעדות רבות מצליחות להישאר רווחיות בשוק התחרותי של היום. מרכז הפיתוח הישראלי הוא למעשה האתר היחיד מחוץ לארה"ב, וכיום הוא מונה כ-55 עובדים העוסקים בעיקר ב-Product ,Design ו-R&D.
Grubhub מקפידה לטפח את עובדיה ולאפשר להם להתפתח מקצועית. המהנדסים עוברים הכשרות במסגרת העבודה היומיומית, ולצד זאת ישנו קורס ייעודי עבור עובדים עם פוטנציאל קידום לתפקיד ניהולי. בנוסף יש תקציב שנתי של 2,000 דולר לטובת הרחבת הידע של העובדים בחברה, כך שכל עובד או עובדת רשאים לבחור קורס מקצועי שיקדם אותם ויתרום ליכולותיהם המקצועיות.
משרדי החברה נמצאים במגדל עזריאלי שרונה, בקומה ה-39, שם נהנים העובדים מנוף פנורמי שמשקיף על תל אביב והים ומגישה קלה לתחבורה ציבורית. שעות העבודה בחברה גמישות ומעודדות איזון של פנאי-עבודה. בחברה מאמינים כי כל עובד אחראי על זמנו האישי, על ניהול המשימות ועל ביצוען בצורה הטובה ביותר.
Image may be NSFW.
Clik here to view.
Citi Labs
סיטי היא אחת מקבוצות השירותים הפיננסיים המובילות בעולם עם נוכחות ביותר מ-100 מדינות. בישראל יש לה שתי זרועות: זרוע הבנק, המשרת לקוחות בנקאות עסקית, חברות בינלאומיות, חברות ישראליות מהמובילות במשק וגופים ממשלתיים ; ו-Citi Israel Tech – מרכז טכנולוגי אסטרטגי של סיטי העולמית. המרכז כולל את מעבדת החדשנות הגדולה ביותר מבין המעבדות של סיטי; מעבדת חדשנות אבטחת הסייבר המובילה את התחום עבור סיטי הגלובלית; חטיבת הנדסה וארכיטקטורה לבניית תשתית לעשרות אלפי מפתחי התוכנה של סיטי בעולם. בנוסף, סיטי מקדמת קשרים עם חברות סטארטאפ בכל השלבים בתחומי פינטק, סייבר ותחומים נוספים והיא משמשת גם כמשקיע הון סיכון אקטיבי בתחום הפינטק והסייבר בארץ.
מעבדת החדשנות הוקמה בשנת 2011 ובתוך מספר שנים הצליחה ליצור בישראל קהילת פינטק משגשגת וצומחת. כיום מעסיקה המעבדה כ-200 עובדים, המובילים פרויקטים שמטרתם פיתוח טכנולוגיות המשרתות את הלקוחות הבינלאומיים של סיטי במגוון תחומים, בדגש על פתרונות בעולמות של דאטה, בינה מלאכותית, בלוקצ'יין ואבטחת סייבר. לעובדי המעבדה יש השפעה משמעותית על עיצוב עתיד עולם הבנקאות והפיננסים, והם זוכים לעבוד באווירה יזמית בתוך ארגון גדול, בטוח ובעל נכסים משמעותיים.
היכולת להיות יצירתיים, לשתף ולהשתתף במידע ולהוביל תהליכים חדשניים – הם רק חלק מהיתרונות שבעבודה שבמעבדה. העובדים בה נהנים גם מגישה לכמויות דאטה אדירות, עבודה מול מגוון רחב של מחלקות סיטי בעולם והסיפוק שבהיותם חלק ממשהו משמעותי בעל תרומה אמיתית.
בסיטי ובמעבדה מיישמים תפיסה המציבה את ה-Well being של העובדים במרכז ומאפשרת להם לממש את היעדים העסקיים לצד היעדים האישיים. כפועל יוצא, במעבדה מאפשרים עבודה בשעות גמישות, ממקומות שונים בארץ ובעולם, שעת הנקה מוארכת ועוד. בנוסף, לעובדים בסיטי יש הזדמנויות רבות להתפתח ולצמוח ברמה המקצועית, והארגון מאפשר לעובדיו לעבור תפקידים בין טכנולוגיות שונות, עולמות תוכן שונים ועוד.
כארגון צומח, מעבדת החדשנות מחפשת אנשים סקרנים, אוהבי טכנולוגיה וחדשנות, אנשים יצירתיים שרוצים לקדם רעיונות, שרוצים להשפיע על איך יראה המוצר שהם מפתחים, אנשים שאוהבים לעבוד בארגון ענק שמשפיע על חלקים נרחבים בכלכלה העולמית.
Image may be NSFW.
Clik here to view.
Noname Security
Noname היא חברה בתחום ה-API Security. המערכת שלה מספקת פתרון אבטחה לממשקי API של תאגידים, שדרכה הם יכולים לקבל תמונת מצב מלאה לגבי פעילות ה-API שלהם ולהיחשף לאנומליות שמעידות על חולשת אבטחה בסביבה שלהם. המערכת של Noname מבוססת בינה מלאכותית, וזיהוי חולשות האבטחה נעשה בשילוב עם למידת סביבת הלקוח. אלו חולשות שלרוב עלולות לעבור מתחת לרדאר ולחשוף את הלקוחות לאיומים שונים, אך המערכת המתוחכמת יודעת להצביע עליהן בזמן.
החברה הוקמה בתחילת 2020 על ידי המנכ"ל עוז גולן וה-CTO שי לוי, והיא מעסיקה יותר מ-200 עובדים במשרדים בישראל ובפאלו אלטו. Noname עובדת עם טכנולוגיות חדשות לצד טכנולוגיות ותיקות שהוכיחו יציבות, והסטאק שלה מורכב מ-Python ,React ,Vue ,Node.js ו-++C.
הדבר שהכי מייחד את Noname הוא שהעובדים תמיד בפרונט, והחברה מתייחסת אליהם כמשאב החשוב ביותר שלה. ההצלחה שלה נשענת על היכולות והכישורים של כל עובדת ועובד, ולכולם יש יכולת להשפיע על המוצר. בנוסף, ב-Noname עובדים הטכנולוגים הכי טובים בשוק, ויש להם יכולת ייחודית לקחת פרויקט end to end ולהציג אותו מרמת הצורך ועד רמת המימוש.
משרדי Noname בישראל ממוקמים בעזריאלי טאון, והם קרובים לרכבת ולתחנות אוטובוס. שעות העבודה גמישות, והן מותאמות לצורכי החברה והעובדים.
Image may be NSFW.
Clik here to view.
Driivz
דרייבז מספקת פלטפורמת תוכנה לניהול טעינת רכבים חשמליים, המשמשת כמערכת הפעלה לספקיות השירות בתחום הטעינה. החברה מספקת פתרון B2B ו-C2B2B שכולל ניהול המערך התפעולי של רשתות טעינה, ניהול אנרגיה, בילינג, ממשקים לשימוש הנהגים, ניהול ציי רכב חשמלי וטעינה בבתים משותפים ובמתחמים מסחריים.
לקוחות החברה כוללים חברות חשמל, חברות גז ונפט, יצרניות רכבים ועוד, ביותר מ-20 מדינות באירופה, אמריקה ומזרח אסיה. הפלטפורמה משמשת יותר מ-700 אלף נהגים ומספקת גישה למאות אלפי תחנות טעינה, תוך מיקוד בניהול שרשרת הערך של האנרגיה. בנוסף, החברה שותפה בתהליכי יצירת הפרוטוקולים והתקנים בעולם ניהול הטעינה.
דרייבז הוקמה ב-2013 ומעסיקה יותר מ-50 עובדים בישראל, אירופה וארה"ב. החברה מורכבת מצוות חדור מוטיבציה בעל מטרה משותפת להשפיע משמעותית על הורדת זיהום האוויר, ולשם כך היא פיתחה יכולות ואלגוריתמים המאפשרים שיפור יציבות מערכי הטעינה וניהול אנרגטי ברמת האתר וברמת העיר החכמה.
דרייבז, שמשרדיה החדשים ממוקמים בהוד השרון, שמה דגש רב על התפתחות אישית ומקצועית של עובדיה ומעודדת למידה וחניכה. הכניסה לתפקיד מלווה בחונך צמוד והדרכה מקיפה, On the job training ולמידה אישית ופרטנית במקרה הצורך. תחום העיסוק של החברה מתפתח ברמה היומיומית והיא מחויבת להוביל את הטכנולוגיה העולמית בו; זה מחייב לא רק הכשרות, אלא גם חשיבה יצירתית יומיומית שמאפשרת לה להשפיע על התקנים והחשיבה העולמית בתחום.
Image may be NSFW.
Clik here to view.
Gong
גונג מפתחת תוכנה שמסייעת לארגונים לעבוד בצורה יותר טובה עם לקוחותיהם. המשתמשים של גונג הם האנשים שעובדים מול לקוחות – מכירות, ייעוץ, שירות וכדומה – והתוכנה אוספת את התקשורת שלהם מול הלקוחות (אימייל, שיחות זום וכו'), מנתחת אותה באמצעות AI ו-NLP, ומסייעת להם להבין כיצד לפעול ואיך להשתפר מקצועית.
החברה הוקמה ב-2015 והיום היא מעסיקה כ-1,000 עובדות ועובדים. הייחוד של גונג טמון בשלושה מרכיבים: טכנולוגיית "דור חדש" (למידת מכונה ו-AI), המהווה את הבסיס לפעילות החברה (ולא תוסף); פוקוס על אימפקט ללקוחות (מה שנקרא Raving Fans); והתנהלות ארגונית שמעודדת כל עובדת ועובד להביא עצמו לידי ביטוי מקצועי מקסימלי.
למרות שגונג גדלה במהירות ועומדת להכפיל את עצמה השנה, החברה שומרת על מבנה פונקציונלי עם שכבות ניהול מעטות. זה אומר שכולם יושבים עם כולם – באוכל, בבילויים ובפעילויות שמארגנת החברה. המבנה הזה מעודד שיתוף ושאילת שאלות – באמצע יום או בישיבות – שבחברה נחשבים למובנים מאליהם.
המשרדים ממוקמים במתחם הבורסה ברמת גן, במגדל ספיר החדש, קרוב לתחבורה ציבורית, והחברה אף מסבסדת לעובדים שמגיעים מחוץ לעיר נסיעות ב-bubble. שעות העבודה גמישות לחלוטין – המנהלים לא מודדים את השעות ומאמינים שכל אחד מהעובדים אחראי למשימות שלו.
Clik here to view.

משרדי Gong
Overwolf
אוברוולף (Overwolf) היא מקום עבודה מהחלומות עבור גיימרים: זהו סטארטאפ טכנולוגי היוצר תחום ייחודי ומקצוע חדש בעולם הגיימינג – מקצוע ה-In-Game Creator. הפלטפורמה של אוברוולף מאפשרת ליוצרי תוכן לבנות אפליקציות ומודים (mods) למשחקי מחשב, להפיץ אותם ולייצר הכנסה מיצירותיהם. אפשר למצוא עליה אפליקציות ומודים למשחקי המחשב הפופולריים בעולם, ביניהם League of Legends, Dota 2, World of Warcraft, Fortnite ו-Minecraft.
איך זה עובד? בעזרת הכלים הטכנולוגיים של אוברוולף, אפשר לבנות מגוון אפליקציות על גבי המשחק – לדוגמה, אפליקציות עזר, שמקליטות את רגעי השיא של המשחק או מספקות סטטיסטיקות מתקדמות. אפשר גם להשתמש בפלטפורמה להעלאה ולניהול של מודים בקלות ובפשטות. כל האפליקציות והמודים זמינים להורדה בחינם, כך שכל קהילת השחקנים יכולה להנות מהם ולשפר באמצעותם את חווית המשחק שלהם.
בכך מאפשרת אוברוולף ליוצרי תוכן עצמאיים להשתתף בעיצוב חווית המשחק של המשחקים האהובים עליהם, ולהפוך את התחביב והתשוקה שלהם למקצוע לכל דבר, שמייצר להם הכנסה ומייצר ערך רב עבור השחקנים.
הפלטפורמה של אוברוולף משרתת למעלה מ-95,000 יוצרים, עם יותר מ-15 מיליארד הורדות של מודים ואפליקציות בשנה ו-27 מיליון משתמשים פעילים בחודש. ממשרדיה ברמת-גן, גייסה עד כה החברה מעל 150 מיליון דולר ממספר משקיעים, ביניהם: קרן אנדריסן הורוביץ (a16z)Griffin Gaming Partners, Insight Partners, Intel Capital, Liberty Technology Venture Capital, Marker ו-Ubisoft.
Clik here to view.

צילום: ויקטור לוי
The post מפולסטאק ועד ניהול מוצר: 14 משרות פתוחות בחברות הייטק שוות appeared first on גיקטיים.